Maastricht
Natuur
Op
woensdag09okt201919:30

Lezing Natuurfotografie

door Peter Lambrichs

Hoe maak je een kiekje en hoe maak je een foto? Wat zijn de verschillen tussen de plaatjes die je in biologieboeken tegenkomt en verhalende beelden van dieren of planten? Wat maakt een foto tot een aansprekend beeld? Kent natuurfotografie ook een projectmatige aanpak? Natuurfotograaf Peter Lambrichs kan daar aan de hand van meerdere foto’s uitgebreid antwoord op geven. 

IVN Maastricht is verheugd dat deze natuurfotograaf een lezing komt geven voor iedereen die de natuur en de fotografie een warm hart toedraagt. Peter Lambrichs heeft een passie voor het fotograferen van flora en fauna in de Nederlandse, Belgische en Duitse natuurgebieden en al ruim 30 jaar vormen deze gebieden een onuitputtelijke inspiratiebron voor het maken van zijn beelden. Door zijn uitgebreide kennis over de leefwijze van dieren en het voorkomen van bijzondere planten weet hij deze in hun natuurlijke omgeving met zijn camera vast te leggen. Bij het fotograferen van flora maakt hij graag gebruik van het effect van (zon)licht waardoor vaak dromerige beelden ontstaan. De foto's van de dieren worden meestal pas na langdurig observeren van het gedrag van een dier gemaakt waarbij Peter er de voorkeur aan geeft de typische leefomgeving van het dier in het beeld te betrekken. De foto’s van Peter worden regelmatig gebruikt in natuurtijdschriften en vanzelfsprekend heeft hij een eigen website: www.peterlambrichs.nl  Het belooft een avond te worden om veel van op te steken, maar ook om te genieten van bijzondere foto’s én van de verhalen die achter die foto’s zitten. De avond duurt van 19.30 uur tot circa 22.30 uur in de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7,  Maastricht.

Aanmelden: het aantal deelnemers is beperkt, vandaar dat aanmelden verplicht is en dit kan tot uiterlijk 2 oktober bij Irma Kokx via e-mail: ipa.kokx@gmail.com

Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden en men hoeft ook geen IVN-lid te zijn.

Algemene informatie

woensdag 9 oktober 2019 - 19:30 tot 22:30
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
Maastricht
Nederland
Google Maps image