Maastricht
Landschap
Op
zondag14nov202113:30

Jubileumwandeling Itteren en de Grensmaas

De laatste jubileumwandeling van IVN Maastricht (ca. 6 km) voert ons o.a. langs de Grensmaas. We struinen door een gebied dat afgelopen juli nog volledig onder water stond.
Het Grensmaasproject heeft gezorgd voor grindwinning, bescherming tegen hoogwater en nieuwe natuur. Na het verbreden van de stroomgeul en afgraven van de oevers is het gebied vrijgegeven voor spontane natuurontwikkeling. Al snel hebben planten, struiken en bomen het gebied in bezit genomen. Halfwilde paarden en runderen houden de bosopslag binnen de perken. Watervogels voelen zich thuis op de brede Maas. Itteren is nu een hot-spot voor het kijken naar vogels. We lopen dus door een stukje nieuwe natuur. Passeren de riviertjes Geul en Kanjel en zien een stukje van het Maasdorpje Itteren met de nieuwe recreatieplas.
De route begint en eindigt in de hoeve van het verdwenen kasteel Hartelstein. Hier vinden we een archeologisch bezoekerscentrum met vondsten uit het Maasdal. Ook ligt er één van de 65 paardenskeletten die bij Borgharen zijn gevonden.
We vertrekken in groepen en in tijdslots tussen 13.30 en 14.15 uur aan de hand van een routebeschrijving, zonder gids.
Aanmelden vooraf is verplicht, via deze link:

https://forms.gle/miRD5WgUawueaV7D9

Aanmelden kan tot donderdag 11 november 17.00 uur.
Je krijgt dan uiterlijk zaterdag 13 november verdere instructie over je starttijd en de routebeschrijving. Parkeren kan bij Kasteelhoeve Hartelstein,
Hartelstein 204, Maastricht.

Algemene informatie

zondag 14 november 2021 - 13:30 tot 17:00
Locatie: 
Kasteelhoeve Hartelstein
Hartelstein 204
Itteren (Maastricht)
Nederland
Google Maps image