Maastricht
Natuur in de Buurt
Op
zondag21feb202113:30

Jubileumwandeling De Heeg/Heer met speurtocht

Door de Corona-maatregelen hebben we van de geplande excursie een speurtocht gemaakt. We starten om 13.30 uur in verschillende tijdslots vanaf de Torenmolen Gronsveld. Hier staat iemand van IVN om u op weg te helpen.
De wandeling (± 6 km) biedt u een gevarieerd scala aan interessante stadsnatuur, een bijzonder zicht op een markant landschap én op kostbare cultuurhistorische elementen in Natuurlijk Maastricht, zoals:
- nieuwe buurtinitiatieven in de wijk Heer: een pas aangelegd minibos (Tiny Forest ‘Het Kruisbos’) aan de Joseph Bechlaan;
- een waterbuffer, omringd door een park met natuurlijke speel- elementen en
- kloostertuin Opveld, verscholen liggend aan de Veldstraat, die ook nu nog een prachtige, serene rust uitstraalt.
Als we door de wijk De Heeg lopen, valt het vele groen op met als special de (in de zomer) bloemrijke taludwal aan de A2. Aan de oostgrens ziet u een verrassend en weids terrassenlandschap, ontstaan door de vroegere Maas.
De wandeling eindigt bij de Torenmolen van Gronsveld, een bijzonder ijkpunt vormt in dit zuidoostelijk deel van ons mooie en groene Maastricht. Hier krijgt u een gratis consumptie en een zakje bloemrijk zaad, want IVN Maastricht jubileert én trakteert!
LET OP:
Aanmelden vooraf is noodzakelijk, omdat er slechts met 2 personen dan wel 1 gezin/huishouden per tijdslot gewandeld mag worden.  
Voor aanmelden klik op de link:

 https://forms.gle/zZQLdQAEWLE8h4zr6

Aanmelden kan tot donderdag 18 februari 17.00 uur.
U krijgt dan op vrijdag 19 februari verdere instructie, een starttijd, de routebeschrijving en de vragenlijst toegestuurd.
We hebben een klein prijsje voor de winnaar, die krijgt per e-mail bericht.

Algemene informatie

zondag 21 februari 2021 - 13:30 tot 16:30
Locatie: 
Torenmolen Gronsveld
Nederland
Google Maps image