Maastricht
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag01okt202100:00

Jubileumfotowedstrijd

IVN Maastricht bestaat 50 jaar.
Dit jubileum laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Naast allerlei andere activiteiten waarover jullie elders in deze Humus kunnen lezen, organiseren we ook een fotowedstrijd voor alle leden van IVN Maastricht. Natuurlijk hebben we ook een thema voor deze fotowedstrijd. Het jubileumjaar staat in het teken van stadsnatuur. Zo gaan we o.a. tijdens onze excursies in alle wijken van Maastricht zoeken naar het effect van de natuur in die wijken, er komen lezingen, wijkgerichte activiteiten van de werkgroepen en er komt een cursus stadsnatuur …
Tijdens al deze activiteiten kun je de natuur in de buurt ontmoeten
Maar wat verstaan wij onder natuur in de buurt?
In feite alles wat groeit, bloeit, kruipt, sluipt, vliegt, zwemt, krioelt en wriemelt in, boven of onder Maastricht. En dat op eigen kracht; natuurlijk dus! Geen aangeharkte borders of strak geschoren hagen, vijvers met koikarpers of volières met kanaries, maar wel wat er zich spontaan aandient. Misschien wel in die strak geschoren haag of op die volière. Waar en hoe ontmoeten stad en natuur elkaar? Dat willen we graag in de foto’s zien. En die hoeven niet met een professionele camera genomen te zijn, met je smartphone kan ook. Daar kun je ook hele mooi foto's mee maken en die heb je (bijna) altijd bij de hand!

Voorwaarden
We hebben een aantal voorwaarden opgesteld waaraan fotograaf en foto moeten voldoen:
1. je bent lid van IVN Maastricht
2. de foto is gemaakt in Maastricht
3. de foto is gemaakt in 2020 of in 2021
4. geef aan waar en wanneer (datum) de foto gemaakt is
5. stuur maximaal 10 foto’s in
6. minimale grootte van de foto is 3 Mb
Stuur je foto’s in vóór vrijdag 1 oktober 2021 naar Goos Bronkhorst,
e-mail: goos@bronkhorstfotografie.com

En dan?
Een deskundige jury onder leiding van Goos Bronkhorst zal zich over de inzendingen buigen. Zij zullen de 12 beste foto’s selecteren.
Bij de afsluiting van het jubileumjaar - de Eindejaarswandeling met hapje en drankje in de Natuurtuinen Jekerdal - zullen de foto’s geëxposeerd worden en maken we de winnaars bekend. Zij vergaren ‘eeuwige roem’ want de 12 beste foto’s komen in de IVN Maastricht verjaardagskalender, die alle leden ter afsluiting van ons jubileum gratis ontvangen.

Algemene informatie

vrijdag 1 oktober 2021 - 00:00