Maastricht
Kind & Natuur
Op
zondag05sep202112:00

Jubileumactiviteit voor kinderen: struinen door Mariënwaard

Na zes succesvolle wandelingen met tijdsloten en een fietstocht door Maastricht, is er nu een kindermiddag /struinactiviteit in de buurt Nazareth op landgoed Mariënwaard. Op zondag 5 september de laatste dag van de zomervakantie.
Mariënwaard is een verrassend natuurgebied dat omringd wordt door de Kanjel en Gelei-takken. Het is een fijne natuurspeelplek.
Jullie worden uitgenodigd om met je kinderen en/of kleinkinderen mee te doen aan verschillende activiteiten terwijl jullie struinen door dit prachtige gebied.
Zo wordt er een kampvuur gemaakt waarop broodjes gebakken worden, soep gemaakt en thee gezet met watermunt. In de watervijver wordt naar waterbeestjes gezocht en misschien wel een rivierkreeft gevangen. Samen met de scouting wordt een dam over de beek de Kanjel gebouwd en er wordt gezocht naar vogels, vogelsporen en andere diersporen. Ook kunnen kinderen kennismaken met kinderyoga. Eetbare planten worden geplukt en misschien ook wel klaargemaakt en opgegeten. En wist je dat je kunst uit de natuur kunt maken? Ook zijn er activiteiten die zonder begeleiding gedaan kunnen worden zoals de Natuurbingo, en het klimmen in een grote boom. Komen jullie ook?
Tijdens deze dag, worden er drankjes aangeboden door de Scouting. Het hangt af van welke coronamaatregelen van toepassing zijn in september, of er tijdsloten voor kleine groepjes worden gehanteerd.
Aanmelden vooraf is wel verplicht. Voor aanmelden klik op de link:

https://forms.gle/EeTgXNnmb2KyfBLp7

Aanmelden kan tot donderdag 2 september 17.00 uur. Je krijgt dan uiterlijk vrijdag 3 september verdere instructie over je (mogelijke) starttijd en het programma van de dag.

Waar struinen wij: ga bij het stoplicht bij ’La Grande Suisse’ komende vanuit Maastricht, rechtsaf en achterlangs het gebouw naar de Talententuin Maastricht. Voorbij het hek vind je ons.

Algemene informatie

zondag 5 september 2021 - 12:00 tot 16:30
Locatie: 
Mariënwaard 57, Maastricht
Nederland
Google Maps image