Maastricht
Landschap
Op
zondag03mei202008:30

i.v.m. Coronavirus afgelast

Ardennenwandeling Stavelot - Coo

IVN Maastricht organiseert dit voorjaar een mooie wandeling met busvervoer in de Ardennen. De wandeling voert ons van Stavelot naar Coo en is het vervolg op de wandeling van 5 mei 2019. Na de gebruikelijke koffie/theepauze (sponsor IVN Maastricht) bij de start in Stavelot gaan we aan de wandel. We volgen een gedeelte van de lange afstandwandeling GR 56. U kunt weer kiezen uit een korte (circa 10 km) en een lange wandeling (circa 15 km). Bij de korte wandeling zijn Chrit en Jan de gidsen en bij de lange wandeling zijn dat Herman en Jo. 

Via Bois de L’Abbaye lopen we in zuidelijke richting via de Côte de Wanne, die bekend is bij de wielrenners, een echte kuitenbijter! We volgen het dal van de Amblève tot Trois Pont. Vanaf hier gaan de wandelaars van de korte en de lange wandeling ieder hun eigen weg. De korte wandeling blijft de Amblève volgen tot aan de watervallen van Coo. De lange wandeling maakt vanuit Trois Pont nog een rondje langs het onderste bekken van de waterkrachtcentrale van Coo. Dit bekken is een kunstmatig meer dat ontstaan is door de afdamming van een meander van de Amblève. Het water wordt tijdens perioden met een laag energieverbruik vanuit dit bekken naar de bovenste bekkens gepompt. Bij energievraag wordt het water uit de bovenste bekkens via pijpen door turbines geleid voor opwekking van elektriciteit. De centrale werd gebouwd tussen 1967 en 1979. In de 18e eeuw werd net voor de meander een doorbraak gemaakt waardoor de watervallen van Coo ontstonden. In Coo kunnen we nog nagenieten en uitrusten van deze wandeling. 

Denk aan goed schoeisel en kleding (belangrijk) en vergeet het lunchpakket niet. Stipt 16.45 uur vertrekken we weer naar huis.

In verband met de sterk gestegen kosten voor de bus zijn de prijzen als volgt: IVN-leden € 18,- en niet- leden € 20,-. 
Graag in de bus betalen met contant geld
Vertrektijden: Emmaplein 08.30 uur, Wilhelminasingel 08.40 uur, Akersteenweg 08.50 uur.

Voor opgave en informatie, graag per e-mail, bij: Herman Heemskerk, 
e-mail: herman.heemskerk@home.nl  
(tel: 043 361 35 65)

Algemene informatie

zondag 3 mei 2020 - 08:30 tot 18:00
Locatie: 
Emmaplein Bushalte Maastricht
Nederland
Google Maps image