Maastricht
Bomen & Struiken
Op
donderdag31jan201919:00

Info-avond: Werk mee aan een Tiny Forest in Maastricht

Wil je ook een groene oase om de hoek? Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je? Gemeente Maastricht en IVN Natuureducatie Limburg slaan de handen ineen om de komende drie jaar in Maastricht vier Tiny Forests te realiseren. 

Wat is een Tiny Forest? 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.  

Meer informatie vind je op www.ivn.nl/tinyforest

Een Tiny Forest in jouw buurt? 

De gemeente Maastricht is een van de landelijke partnergemeenten. In 2019 starten we met de aanleg van vier minibossen in Maastricht. Maar wij kunnen dat niet alleen! Hier is het enthousiasme uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school. 

Informatiebijeenkomst & programma 

Vind je het leuk om samen met andere mensen een Tiny Forest te realiseren in jouw buurt? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 31 januari van 19.00 – 21.00 uur in Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht. Je wordt welkom geheten door het kernteam. Vervolgens krijg je meer informatie over het project. Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop jij kan bijdragen! En kom zeker niet alleen. Om een Tiny Forest te realiseren is het belangrijk dat de buurt betrokken is, dus ook buurtplatforms, scholen, lokale verenigingen, iedereen is welkom om een bijdrage te leveren. Veel handen maken immers licht werk! 

Meer informatie 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gijs Ketelaars van CNME Maastricht, tel. 06 22 11 73 78. 

Aanmelden 

Voor de info-avond kun je je tot en met maandag 28 januari aanmelden via het online inschrijfformulier:  (klik op onderstaande link)

Inschrijfformulier

Algemene informatie

donderdag 31 januari 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
Maastricht
Nederland
Google Maps image