Maastricht
Landschap
Op
zondag29mei202213:00

Excursie Belvédèreberg/Lanakerveld

Door een zeer stormachtige dag kon deze excursie in februari niet doorgaan. Maar uitstel is geen afstel! Zondag 29 mei organiseert IVN Maastricht de excursie opnieuw en deze keer kun je individueel deelnemen (met een route-beschrijving) of je kunt met een gids op stap. We vertrekken op het kerkplein bij de kerk van Oud-Caberg om 13.00 uur individueel en om 13.30 uur met gids voor een tocht over de Belvédèreberg en door het Lanakerveld, het oudste landbouwgebied van Nederland.
Het eerste deel van de wandeling voert ons langs en over de steilrand aan de rand van Caberg. In de toekomst verbindt deze steilrand (een voormalige ge
meentelijke stortplaats) de Belvédèreberg met het Frontenpark. Verderop volgt een steile klim naar de top van de Belvédèreberg, ook een voormalige stortplaats. De beloning is een schitterend uitzicht over de Maas en Maastricht. Sinds 2020 ligt hier een zonnepanelenveld. In het Belvédèregebied zijn ook sporen gevonden van de eerste menselijke bewoning langs de Maas.
Tenslotte lopen we door het Lanakerveld. In het veld herkennen we oude waterlopen, die ooit vanuit België richting de Maas liepen. Maar ook een gebied waarvan een deel binnenkort opgeofferd wordt voor de aanleg van een groot zonnepanelenveld: ‘Zonnepark Lanakerveld’.  
Allemaal ontwikkelingen die laten zien hoe op oude gronden aan een nieuwe toekomst wordt gewerkt.

Aanmelden kan tot uiterlijk 26 mei via deze link:

https://forms.gle/2moT287FkoemLXvH9

Voor problemen met aanmelden kun je mailen naar:
vanessahilwig@gmail.com
Voor overige informatie kun je terecht bij: chritm@gmail.com

Uiterlijk 27 mei krijg je een bevestiging van ons.
Deelname aan deze excursie is gratis.

Algemene informatie

zondag 29 mei 2022 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
Kerkplein Oud-Caberg, Moletteplein Maastricht
Nederland
Google Maps image