Maastricht
Kind & Natuur
Op
zaterdag13apr201914:00

De Jekerdal-scharrelkids...doen mee met de actie Schone Maas.

Op verzoek van ouders van de Scharrelkids gaan we dit keer aandacht besteden aan plastic soep of te wel afval langs de Maas. 

We steken de handen uit de mouwen (met handschoenen en grijpers gewapend) om het afval op de Kleine Weerd op te ruimen en te kijken wat er al zo in de Maas en in het gebied wordt weggegooid. Dus ook een stukje onderzoek, dat we doorgeven aan de Limburgse onderzoekers. In de maanden maart en april worden overal van deze acties gehouden, om de natuur schoner te maken maar ook om bewust te worden wat o.a. plastic afval voor het milieu betekent.

Diezelfde dag is het ook landelijke bijen-teldag en daarom gaan we ook bijen tellen. We zoeken dan bloeiende struiken en bloemen op en kijken door welke insecten of bijen ze bezocht worden. Ook dit geven wij door aan de landelijke organisatie “Heel Nederland zoemt”.

Doen jullie ook mee? Kom dan op 13 april van 14.00 – 16.00 uur naar de Keline Weerd, het natuurterrein ten zuiden van het Gouvernement aan de Limburglaan. Opgeven bij Carlo, e-mail: ivn.maastricht@home.nl  

Dit keer vragen we geen eigen bijdrage want jullie hulp is geld waard.

Algemene informatie

zaterdag 13 april 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Kleine Weerd Gouvernement
Limburglaan
Maastricht
Nederland
Google Maps image