Maastricht
Kind & Natuur
Op
zaterdag22dec201814:00

De Jekerdal-scharrelkids ... bomen en kerstsfeer.

De Jekerdal-scharrelkids zijn nu echt bomen-experts geworden. De laatste bomen die aandacht krijgen zijn de naaldbomen, die in de winter hun naalden behouden, maar ook de bomen met groenblijvende bladeren in de winter, denk maar aan de hulst. Deze bomen hebben een beschermlaagje over hun bladeren of naalden en daardoor verdampen ze geen vocht. Ook lijkt er wel antivries in de bladeren te zitten, maar ook in knoppen van vele bomen. Voel er maar eens aan en misschien zien we meer als we ze doorsnijden. We gaan het ontdekken. Deze groenblijvende bomen zijn nu juist bomen die we goed kunnen gebruiken in de kerststukjes. Dus eerst even naar buiten om materiaal te verzamelen, zowel een stukje schors of tak als basis, verder takken met groenblijvende bladeren of struiken waar nog besjes aan zitten om het stukje verder te versieren. Dit is tevens de laatste bijeenkomst van dit jaar dus geniet van de sfeer en fijne kerstvakantie.

Volgend jaar organiseren we helaas wat minder activiteiten, maar toch nog 5 keer een activiteit met onderwerpen als vogels, Tiny forest, waterdieren, paddenstoelen en Nacht van de Nacht- wandeling. Tot de volgende keer.

De kosten zijn € 1,50 per Scharrelkid. Opgeven bij Carlo Poolen (s.v.p. ook je leeftijd opgeven), per e-mail: ivn.maastricht@home.nl   
Bij Carlo kun je ook voor meer informatie terecht.

Algemene informatie

zaterdag 22 december 2018 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Nederland
Google Maps image