Maastricht
Bomen & Struiken
Op
donderdag14mrt201913:30

Boomplantactie Limmel

Op voormalig schoolterrein

Op donderdag 14 maart planten kinderen vangroep 5 en 6 van IKC De Geluksvogel, 23 bomen op de plek waar tot 2017 hun oude school heeft gestaan (Askalonstraat). Zo’n 39 kinderen gaan aan de slag om van het voormalig schoolterrein een natuur-, speel- en ontmoetingsplek te maken in de wijk Limmel. Op het terrein is plek voor 13 verschillende soorten bomen waaronder Ginkgo’s, Lindes, een Spaanse Eik, een Doodsbeenderenboom, Geelhout en een Veldiep. Als speel- en klimboom wordt een laagvertakte Haagbeuk geplant. 

Om 13.30 uur verzamelen we in de school (Balijeweg 101) en na een korte inleiding vertrekken we naar de plek waar de bomen worden geplant. De laatste boom wordt geplant in aanwezigheid en met hulp van wethouder Gert-Jan Krabbendam. 

Aanleiding:
Na de verhuizing naar de nieuwbouw, zijn het oude schoolgebouw en de gymzaal gesloopt. Er is toen besloten om van deze plek een parkje te maken. Bomen, struiken en planten dragen namelijk bij aan een aantrekkelijke en een gezonde leefomgeving. Bewoners en gemeente hebben samen een plan gemaakt dat goed is voor de biodiversiteit en tegen hittestress. We zijn al begonnen met de aanleg van het parkje en om de buurtbewoners en schoolkinderen vertrouwd te maken met het nieuwe parkje organiseren we deze boomplantactie! 

Kom kijken en doe mee op donderdag 14 maart. Meer info? Mail dan naar:

tineke.de.jong@kpnplanet.nl of john.steijns@cnme.nl

Algemene informatie

donderdag 14 maart 2019 - 13:30 tot 15:15
Locatie: 
IKC De Geluksvogel
Balijeweg 101
Maastricht
Nederland
Google Maps image