Maastricht
Bomen & Struiken
Op
donderdag06jun201919:00

Bomenwandeling stadspark

Na de lezing op 2 mei over de biodiversiteit aan bomen in het stadspark van Maastricht, gaan we op donderdagavond 6 juni de bomen van dichtbij bekijken. We vertrekken om 19.00 uur bij het Natuurhistorisch Museum,     De Bosquetplein 7. 

Herkennen we het blad van de tulpenboom, de bloei van de lampionboom, de grilligheid van de doodsbeenderenboom of de vruchten van de steel-iep die nu al op de wind aan de boom fladderen? Het stadspark blijft in ieder seizoen boeien, zeker omdat er ook ca. 170 verschillende soorten bomen te bewonderen zijn, het is een waar arboretum.

Als we langs de walmuren lopen, staan we natuurlijk ook even stil bij de muurplanten of misschien zien we wel beversporen langs de Jeker of lezen we met de app van ‘Natuurgluren’ een QR code uit en zien we een vos in het donker op de muur springen. De natuur komt steeds dichter bij de mens.

Deze wandeling wordt georganiseerd door het Natuurhistorisch Genootschap, maar iedereen is welkom. Marianne van het NHG en Tineke van het IVN en NHG nemen jullie mee tot ca. 21.00 uur.

Plataan

Algemene informatie

donderdag 6 juni 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Natuurhistorisch Museum
de Bosquetplein 7
Nederland
Google Maps image