Maastricht
Landschap
Op
zondag05mei201908:30

Ardennenwandeling Malmedy - Stavelot

IVN Maastricht en IVN Eijsden organiseren weer een wandeling met busvervoer. De wandeling voert ons van Malmedy naar Stavelot. U kunt weer kiezen uit een korte (circa 11 km) en een lange wandeling (circa 15 km). In Malmedy starten we met koffie (sponsor IVN Maastricht) en gaan daarna aan de wandel. Via een mooi uitkijkpunt - Rocher de Falize - dalen we af in het dal van de Warche. In het dorp Warche gaan we onder de autobaan door en vanaf hier lopen we langs de Amblève richting Stavelot. Stavelot is een mooi oud dorpje in de provincie Luik. Onder de vleugels van de abdij werd het aan het begin van de middeleeuwen gesticht. Samen met het nabijgelegen Malmedy vormde het een bestuurlijk geheel. Het dorp aan de rivier de Amblève dankt zijn bestaan vooral aan de abdij. In de 11e eeuw kwam de stad tot grote bloei. Het oude centrum van Stavelot bestaat voornamelijk uit mooi gerestaureerde 18e-eeuwse huizen. Er is een prachtige oude kerk die op de lijst van beschermd erfgoed in België staat en een leuk marktplein. 

Denk aan goed schoeisel en kleding (belangrijk) en vergeet het lunchpakket niet. Kosten: IVN-leden € 15,- en niet-leden € 17,50. Graag betalen in de bus met contant geld. Vertrektijden: Emmaplein  08.30 uur, Bushalte Wilhelminasingel 08.40 uur en Akersteenweg 08.50 uur.

Voor opgave en informatie, graag per e-mail, bij: Herman Heemskerk,              e-mail: herman.heemskerk@home.nl                                                                  (tel: 043 361 35 65)

Algemene informatie

zondag 5 mei 2019 - 08:30 tot 18:00
Locatie: 
Emmaplein
Maastricht
Nederland
Google Maps image