Maastricht
Bloemen & Planten
Op
woensdag15jan202020:00

Aan de slag met planten

Lezing over de website 'Flora van Nederland'

De Werkgroep Flora van IVN Maastricht organiseert op woensdag 15 januari 20.00 uur een lezing over de website ‘Flora van Nederland’ in de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht. Maurice Martens van Flora van Nederland zal ons meenemen in de plantenwereld en hoe wij de website kunnen inzetten bij zelfstudie, tijdens een florabijeenkomst of bij een cursus over planten.

De avond staat open voor alle floraliefhebbers en voor wie er meer over wilt weten. De toegang is gratis. Graag opgeven bij Irma Kokx, e-mail: ipa.kokx@gmail.com
Voor meer informatie bel Tineke de Jong, telefoon: 043-3521109.

Wat is de website ‘Flora van Nederland’?
Het is een online zelfstudie-systeem dat planten dichterbij de mensen brengt. Kern van Flora van Nederland zijn de unieke video-determinaties waarin de kenmerken van de planten worden getoond en uitgelegd, de omgeving waar de plant staat in beeld wordt gebracht en voorts hoe door middel van teksten de informatie en kennis verder kan verdiepen.
Flora kent een uitgebreid zelfstudiepakket waarin de kenmerken van planten worden uitgelegd door foto’s en tekeningen en beschrijvingen. 
Gekoppeld aan de website ‘Flora van Nederland’ is een simpele determinatie-optie die zelfstandig te gebruiken is onder de naam Florakompas.

Algemene informatie

woensdag 15 januari 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7 Maastricht
Nederland
Google Maps image