Maas en Waal
Amfibieën & reptielen
donderdag21jan2021

Help de amfibieën oversteken!

Vrijwilligers voor de paddentrek gezocht

In de periode van februari tot half april trekken padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijven naar de voortplantingswateren.
Ook dit jaar wil de Werkgroep Amfibieën het aantal dieren tellen en ze helpen, veilig de weg over te steken. Dat doen we op de Waalbandijk in Boven-Leeuwen tussen de Tessstraat en Noord Zuidweg, de Faunastraat en de Wilgenstraat. De gemeente West Maas en Waal zal het stuk dijk tussen Florastraat en Noord Zuidweg verbieden voor het gemotoriseerd verkeer tijdens de donkere uren, om zo het aantal slachtoffers te beperken. Wij hopen op begrip van de weggebruikers. 

Vanaf 1 maart tot half april 2021 gaan de vrijwilligers op pad als de weersomstandigheden voor de amfibieën gunstig zijn (vochtige lucht en niet te koud). Zij worden daarover vooraf geïnformeerd door de coördinator.  Zij beginnen als het donker wordt en stoppen om ca. 22.00 uur, of eerder i.g.v. avondklok. Gaarne zelf handschoenen (ook ter bescherming van de huid van de amfibieën) en zaklamp meebrengen.
Iedereen die een avond mee wil doen is van harte welkom. Bij deze activiteit is het goed mogelijk, om op veilige afstand van elkaar mee te doen. 
Gebruik a.u.b. dit aanmeldformulier voor je contactgegevens.