Nieuwe 'oude' wandelpaden in Bergharen

In Maas en Waal ligt Bergharen tegen een grote zandberg aan, het zijn de stuifduinen die de vorige ijstijd daar heeft achter gelaten. Dit heeft weer invloed op de natuurontwikkeling, die daar anders is dan elders tussen de rivieren.
Dat Bergharen veel meer te bieden heeft dan de bekende Kapelberg willen enkele leden van de leefbaarheidsgroep laten zien. Zij hebben vier nieuwe wandelroutes in het gebied Bergharen-Horssen uitgezet. Deze zijn gebaseerd op oude kerk- en zandpaden, die zij na jaren intensief speurwerk en navraag bij oudere bewoners wisten te achterhalen.

De realisatie van de routes is mede te danken aan een samenwerking met Het Geldersch Landschap, die waar nodig grond aankocht en vier bruggen aanlegde of herstelde. De routes zijn tussen de 4 en 8 km lang en sluiten op elkaar aan, zodat een wandeling goed aan de individuele wensen en conditie aan te passen is.
Van elke wandeling is een mooie folder gemaakt waarin naast de route ook informatie over de bezienswaardigheden of de natuur te vinden is. Deze folders kunt u vinden op de website van Geldersch Landschap en Kastelen.