Onder het maaiveld

Een film over het belangrijke bodemleven
De IVN-afdelingen mogen deze film samen met een filmtheater als voorvertoning aan iedereen aanbieden voor de première in maart. IVN Maas en Waal werkt daarvoor samen met De Bogerd in Druten.
Bekijk de trailer en bestel de kaarten (€ 7,50) bij De Bogerd.

Over de film
De makers van ‘De Wilde Stad’ en ‘De Nieuwe Wildernis’ nemen ons deze keer mee op een fascinerende ondergrondse reis waar de kleine en microscopische wereld van onze bodem wordt getoond. Verwondering en inspiratie staan daarbij centraal.
Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het bodemleven is heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de aarde water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, koolstof kan opslaan en water kan zuiveren. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemdieren en helpen ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Onder het Maaiveld laat je kennismaken met die ongeziene wereld onder onze voeten.

Project Onder het Maaiveld 
Deze film is verbonden aan het programma Onder het Maaiveld, een driejarig project van IUCN NL, De Vlinderstichting, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen University & Research (WUR). Samen werken zij aan een structurele verandering in de omgang met de bodem, die herstel van het bodemleven mogelijk maakt en het bodemleven op waarde schat.

Waar
De Bogerd, Druten
Van Heemstraweg 53
6651 KH Druten
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Kaarten € 7.50 te bestellen bij De Bogerd
  • Aanmelden verplicht: Nee

IVN Maas en Waal

Maas en Waal

Ontdek meer over

Deel deze pagina