Maas en Waal
Vogels
Op
zondag16apr201707:00

Vroege Vogelwandeling door de Munnikhof Bergharen

Speciaal voor de vroege vogels

Op Zondag 16 april a.s. kunt U met de gidsen van het IVN Maas en Waal gaan genieten van een mooi nieuw natuurgebied: De Munnikhof in Bergharen.

De Munnikhof is een gebied van ongeveer 20 ha. ten noordoosten van Bergharen, waar in 2003 geleidelijk oplopende rivieroevers zijn aangelegd en oude waterlopen hun oorspronkelijke loop hebben herkregen. Ook is er een aanplant gedaan van diverse bomen en struiken. Hierdoor is een fraai, natuurrijk weidegebied met water en bomen ontstaan waar allerlei vogels, zoals ganzen, tureluurs, wulpen en andere weidevogels een prima verblijfplaats hebben gevonden.
Ook vele soorten wilde planten, zoals ratelaar en echte koekoeksbloem voelen zich daar thuis. Bij de poelen kunt U genieten van het geluid van de groene kikkers en padden.
Aansluitend aan de wandeling door de Munnikhof wordt er door het bos van Bergharen weer teruggewandeld naar het startpunt.

 Denk aan stevige schoenen en een verrekijker.

Algemene informatie

zondag 16 april 2017 - 07:00
Locatie: 
Parkeerplaats Gelders Landschap
Hoekgraaf, tegenover nr.12
Bergharen
Nederland
Extra Informatie: 

Voor meer info: 0487-591665
Deelname aan deze 2 uur durende wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer op prijs gesteld.

Google Maps image