Maas en Niers
Vogels
donderdag07jun2018

Gennepse ooievaars geringd

Woensdag 6 juni jl. zijn de gennepse ooievaars geringd.
Zie hiervoor het verslag van De Gelderlander.

https://www.gelderlander.nl/gennep/groentjes-van-ivn-getuige-van-het-rin...

en van GennepNews     https://gennep.news/ooievaars/ooievaartjes-geringd/

Verder het verslag van de Groentjes van Myriam.

Wat was het weer een mooie belevenis om bij het ringen van de ooievaars te zijn! Met gemeente Gennep maken we er van te voren goede afspraken over. De tijd, de dranghekken en een uur van te voren het gebruik van een zaal. 
En wat ben ik trots op de Groentjes, de middag is zo goed verlopen! 
Eerst met zijn allen om 15.00 uur verzamelen op de Markt, en na een kleine ooievaarsbespreking aan de hand van allerlei plaatjes, mochten we met zijn allen in zaal Heijen van het gemeentehuis. ​Samen vulden we de antwoorden van het ooievaarslesje in. En er werd nog een grappig gedicht voorgelezen.
De gemeente zorgde voor drinken en fruit voor allemaal.
Daarna knutselden we een ooievaarsknijper om op de pet of shirt te klemmen. Kinderen die dit al eerder hadden gedaan hielpen de nieuwe Groentjes. Ook de aanwezige ouders deden mee.
Buiten bleven er een ook paar ouders om de dranghekken te plaatsen, zodat de kinderen ongehinderd door opdringerige volwassenen dichtbij Leo Danen konden zitten om alles te zien en te horen.
Om 16.00 uur gingen we naar buiten en daar stond de hoogwerker al.
De 'kuuks' werden voorzichtig naar beneden gehaald en onder de parasol ging Leo de vogels meten, wegen en ringen. En daarna weer terug op de schoorsteen.
Als dank kreeg hij tijdens het dalen een flinke scheut ooievaarspoep over zich heen! Dat kun je zien als je naar de site van beleefdelente van de vogelbescherming gaat, daar staan mooie filmpjes op.
Het was een leerzame middag voor de Groentjes van IVN Maas en Niers.

Hierbij het document met het lijstje ooievaarsvragen.