Maas en Niers
Vogels
dinsdag07mrt2017

Gem.Gennep Ooievaars geringd!

Beleef de Lente 2017 is op 7 maart om 20 uur gestart, na afloop van de tv-special van Vroege Vogels over Beleef de Lente op NPO2. Volg de steenuil, kerkuil, bosuil, slechtvalk, ijsvogel en koolmees weer in hun nesten. Dit seizoen zie je ook blauwe reigers en gierzwaluwen voor de webcams! En hier de Gennepse Ooievaars

Ooievaars geringd op 1 mei 2017
Wij hebben genoten, de kinderen kwamen om 15 uur naar de Markt in Gennep en we namen ze mee naar de raadszaal in het oude stadhuis.
Van de gemeente kregen we koffie,thee, fris en krentenbolletjes.
Toen las ik ze een ooievaarsverhaaltje voor, waarna ze een quiz deden. Als ze goed geluisterd hadden konden ze alle vragen beantwoorden! Allemaal kregen ze een linnentas van Gennep-vierdaagsegemeente met pen en sticker.
Ooievaars knijpersHierna knutselden we nog een ooievaarswasknijperbroche. Daarna was het tijd om weer naar buiten te gaan. Leo met team was er al en dranghekken werden neergezet, zodat de ooievaars en de kinderen niet door de grote mensen weggeduwd konden Ooievaars ringenworden.
Vol aandacht keken we toe hoe de kleine ooievaars gemeten en gewogen werden. Ondertussen bleef Leo vertellen. 
Ik doe hier het ooievaarsverhaaltje, de quiz en een paar foto's bij.
Dan kun je je een beeld vormen van hoe het gistermiddag was.

En dan nog dit, woensdag 7 juni om 18.30 uur gaan we naar de boerderij van Peter Thönnissen aan de Vrij 14 in Siebengewald.
Daar is in de schuur een nestkast van kerkuilen en achter op het erf staat een torenvalkenkast. De jongen die daar in zijn worden dan geringd.  groene groetjes! Myriam IVN Maas en Niers .