Maas en Niers
Vogels
Op
donderdag22sep202219:45

Vogelcursus

VOL-VOL-VOL

Vogelcursus IVN Maas en Niers 2022-2023

IVN Maas en Niers start in september 2022 met een uitgebreide vogelcursus waarbij vele interessante vogelonderwerpen de revue passeren. Het blijkt dat tijdens de coronacrisis steeds meer mensen het vogelkijken hebben ontdekt en hierdoor ook de interesse in vogels is gewekt. Dan is deze cursus zeker interessant voor degene die altijd meer hebben willen weten over vogels.

Je hoort een vogel vaak eerder dan dat je deze ziet, vogels laten ook veel sporen na: braakballen, veren, pootafdrukken, nesten, plukplaatsen en voederplekken. Daarbij heeft elke vogel zijn eigen gedrag waardoor herkenning in het veld een stuk eenvoudiger wordt. Tijdens de cursus laten we jou kennis maken met het digitale tijdperk: zoals vogelwebsites en het gebruik van vogelapps. De apps worden echter niet gebruikt tijdens de veldexcursie om vogels te laten roepen als reactie op een vogelgeluid uit een app, dat geeft namelijk enorm veel stress bij de vogels! Gedurende de cursus bestaat de mogelijkheid om met ervaren vogeltellers van het IVN mee te lopen in een van de 11 gebieden waar het IVN vogeltellingen doet voor het SOVON. Dit is vooral heel leuk en leerzaam. De cursus wordt conform de dan geldende RIVM-maatregelen gegeven.

De cursus is in korte tijd volgeboekt. Mochten er plaatsen vrijvallen worden mensen van de wachtlijst in volgorde benaderd. 

 

 

 

Algemene informatie

donderdag 21 april 2022 - 09:33
Locatie: 
IVN Maas en Niers
Kampweg 10
6591 XV Gennep
Nederland
Google Maps image