Scharrelkids Winter doe-dag

Nieuwsbrief maart 2017

Scharrelkids doe-dag  WINTER, 22 januari.

Zo’n 100 personen kwamen naar een besneeuwd Arboretum met felle zon en hier en daar gladde paden: de bovenlaag was de vorige dag ontdooid en in de nacht weer aangevroren.

Jong en oud gaan op pad met de telefoon, waarop de app izi.Travel is geïnstalleerd. Het onderdeel ‘Scharrelkids winter 2017’, is thuis al gedownload. De kinderen en volwassenen kregen vragen over het thema ‘Hoe overwinteren dieren en planten in de winter?’ Bijvoorbeeld: ‘Hoe overwinteren de bladeren van de paardenkastanje?’ 4 mogelijke antwoorden. Antwoord goed? dan naar het volgende ‘station’. Het is een leuke wandeling door het gehele park.

Anderen wilden gelijk naar de tafel, waar je een nestkastje kunt maken van een bloempot. De gehele tijd drukbezocht, de gehele voorraad is op.

Die kon goed ingeschat worden, omdat de bezoekers zich vooraf moesten aanmelden. Wie zich had aangemeld, kreeg bij de entree een stempelkaart als bewijs van inschrijving. Daarmee werd voorkomen, dat niet-geregistreerde deelnemers aanspraak konden maken op het materiaal en degenen, die zich vooraf hadden aangemeld, geen kans kregen, zoals de vorige keer gebeurde.

Bij deze tafel vulden de kinderen een dennenappel met pindakaas. Die kan in de eigen tuin worden opgehangen als voer voor de vogels

Losser-scharrelkidswinter.

In de inforuimte was het een drukte van belang. Kinderen en begeleiders konden daar aan tafel uilenballen uitpluizen.

Losser-scharrelkidswinter

Natuurlijk was er ook nog iets te smikkelen: een zelf te bakken broodje en een glaasje ranja toe

De PR-commissie van IVN-Losser sprak met bezoekers. Zij wilden van hen weten, of ze de activiteiten voor de kinderen en voor hen zelf waarderen en of ze een volgende keer ook zelf willen meehelpen met organiseren. Twee bezoekers helpen mee met de volgende: Scharrelkids-‘Lente’

We telden 100 personen en zij waren allen zeer tevreden.  De activiteit werd ,zoals telkens, uitgevoerd door IVN-Oldenzaal en IVN-Losser en een groot aantal cursisten, die nu de natuurgidsenopleiding volgen.

Voor foto´s zie op facebook en zoek dan "scharrelkids doe-dag" of klik op https://www.facebook.com/102691920104232/photos/pcb.364405747266180/364404917266263/?type=3&theater.

Voor de video youtu.be/sraztxYgjzA
of zoeken op youtube: Scharrelkids Losser.