Naambordjes kruidentuin

Nieuwe naambordjes voor de kruidentuin van IVN-Losser

Ruim 25 jaar al onderhoudt de werkgroep Kruidentuin van het IVN met veel enthousiasme de kruidentuin bij  Oldenhove en St. Maartenstede. Het is een mooi plekje voor bewoners en hun familie om even te vertoeven. Dit geldt tevens voor de ernaast gelegen moestuin, onderhouden door vrijwilligers.

kruidentuinDe kruidentuin bevindt zich achter de aula en de huisartsenpraktijk en is voor iedereen vrij toegankelijk. Wie een bepaald kruid nodig heeft, kan het hier gaan plukken mits er voldoende van staat natuurlijk.

In de tuin, die in de vorm van een halve cirkel is aangelegd, staan medicinale, keuken- en geurkruiden, zo’n 60 in getal.

Na 25 jaar waren de naambordjes dringend aan vervanging toe. Het IVN kreeg toestemming van de Zorggroep Sint Maarten om op hun kosten nieuwe te laten maken. Het ontwerp, met naam van de plant en het IVN-logo, is van REHA uit Losser.

wolfsmelkDinsdagmiddag 2 mei zijn de naambordjes feestelijk  geplaatst en het geheel ziet er prachtig uit. Vooral straks, als alles weer volop groeit en in bloei staat!