Lelystad
Natuur
woensdag28nov2018

Leer je groen

Iedereen die actief is bij IVN kan nu gratis leren over werken in de natuur. Het e-learningplatform Leer je groen is vanaf deze week voor alle IVN’ers toegankelijk. Ook de leden van de afdeling Lelystad kunnen er gebruik van maken.

Wat is Leer je groen?

Leer je groen is het e-learningplatform van de grote groene vrijwilligersorganisaties in Nederland. Er staan twaalf e-learningmodules op. Ze gaan over onderwerpen als veilig buiten werken, duurzaamheid, het plantenrijk, wilgen knottenen het ontstaan van het landschap. Eén module duurt ongeveer een halfuur tot een uur en behandelt basiskennis over het betreffende onderwerp. In de toekomst zullen meer modules toegevoegd worden. In de bijlage zie je een afbeelding van het startscherm van Leer je groen, met enkele modules.

Voor wie is Leer je groen?

De e-learningmodules zijn interessant voor alle mensen die werkzaam zijn in de natuur en daar meer over willen leren. Bijvoorbeeld vrijwilligers die natuuronderhoud uitvoeren en (beginnende) natuurgidsen. Het platform wordt ook gebruikt binnen de IVN Natuurgidsenopleiding.

 Hoe ga je naar Leer je groen?

Ga naar OnsIVN en klik in de groene balk bovenaan op de knop ‘Leer je groen’.

Leer je groen IVN LelystadKlik dan op de knop ‘Inloggen’. Als je al eerder op Leer je groen bent geweest, ga je nu direct door naar de startpagina van Leer je groen. Als je nog niet eerder op Leer je groen bent geweest, vul je eenmalig een kort inschrijfformulier in en daarna ga je direct door naar Leer je groen.

N.B. Ben je nog niet actief op OnsIVN? Je kunt hier een account aanvragen: www.ivn.nl/onsivn.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met cursushuis@ivn.nl.

Veel plezier op Leer je groen!