Lelystad
Landschap
Vanaf
vrijdag02aug201918:15

IVN Zomerweek 2019

Op zoek naar goudveil en vliegent hert Mander, Twenthe

Van 2 t/m 9 augustus 2019 organiseren wij de IVN Zomerweek.

In het noorden van Twente, met de Duitse grens op een steenworp afstand, stroomt de Mosbeek over de stuwwal van Ootmarsum. Langs deze beek ligt het dorpje Mander waar in 2019 de IVN- Zomerweek zal bivakkeren. Kom ook dit buitengewone randje van Nederland verkennen.

Boven op de stuwwal van Ootmarsum is het landschap gevormd door de laatste twee ijstijden. Waar de ene ijstijd de aarde opstuwde tot heuvels van keileem bedekte de andere ijstijd deze heuvels met een laag zand. Het reliëf zorgt voor een gevarieerd landschap met stromend water, kalkmoerasjes, bronbossen en hoogveen, maar ook met heidevelden en oude bossen. Hier liggen bijzonder natuurgebieden als het dal van de Mosbeek, het Springendal en de Engbertsdijksvenen. Ontdek ook het kleinschalige agrarische landschap, de grafheuvels en de beroemde cirkels van Jannink.

Er is gezorgd voor een afwisselend keuzeprogramma. Dagelijks fietsen of wandelen we, onder begeleiding van lokale gidsen, naar de mooiste plekjes in de omgeving. ’s Avonds laten we onsbijpraten over natuur, landschap en bewoningsgeschiedenis van het gebied. Laat je verwonderen en ontdek zelf het bijzondere landschap van Twente. En misschien ga je wel naar huis met foto’s vaneen echt vliegend hert, zelf geschoten!

Accommodatie:

We verblijven in de Manderhoeve op camping de Mosbeek te Mander. Voor binnenslapers zijn er keurige 2-4 persoons kamers, voor kampeerders een ruim kampeerveld. Meld je nu aan, want het aantal deelnemers is beperkt tot tachtig.

Wij zorgen voor:
- Slaapruimte in 2 tot 4 persoonskamers maar een eigen kampeermiddel kan ook - ontbijt, lunch(pakket) en biologisch diner door Edel Catering
- koffie en thee
- een afwisselend keuzeprogramma met excursies, lezingen en ontspanning
- huurfietsen op aanvraag

Deelnamekosten:

IVN-/KNNVers en gezinsleden vanaf 14 jaar kamperen € 258,- ; niet lid € 278,- IVN-/KNNVers en gezinsleden vanaf 14 jaar binnen slapen € 290,- ; niet lid € 310,- Kinderen (minimaal 7 jaar oud) € 130,-

Verder informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op http://www.ivn.nl/zomerweekMailen kan via: ivnzomerweek@gmail.com t.a.v. Herman Offereins.
Aanmeldingen per post kunnen naar: IVN-Zomerweek, Bronsveenlaan 59, 9665 AB Oude Pekela

Algemene informatie

vrijdag 2 augustus 2019 - 12:00 tot vrijdag 9 augustus 2019 - 12:00