Lelystad
Fete de la Nature
Op
zondag05sep202113:00

Fête de la Nature

Na de Algemene Leden Vergadering neemt IVN Lelystad deel aan het landelijke Fête de la Nature, met de volgende activiteiten, die voor iedereen, dus niet alleen voor IVN-leden, toegankelijk zijn:

 

13 – 16 u.              De bezoekers krijgen een picknickmandje met o.a. toastjes en basisingrediënten om zelf pesto te kunnen maken met kruiden die zij zelf verzamelen in de kruidentuin en het Bultpark Buurtbos.

 

13 – 16 u.              Nestkastjes timmeren, à € 5 per nestkastje.

 

14 – 15 u.              ZhinengQigong-docent Petra Heirbaut geeft een buitenles.

 

14 – 15 u.              De ontwerper van de zintuigentuin, Peter Kouwenhoven, geeft een uitgebreide toelichting op de vier bakken, die elk een eigen thema hebben: ‘Je leven in planten’, ‘Zo ruikt groen’, ‘Zo proeft groen’ en ‘Zo voelt groen’.

                            Door de accenten die zijn aangebracht op de betonnen randen waarop de bakken staan, zijn deze ook geschikt voor mensen met een visuele beperking.

 

14.30 – 15.30 u.    Het Bultpark is de woonplaats van een aantal kabouters! Die gaan we bezoeken op een leuke wandeling langs de kabouterroute in het Bultpark.

 

15 – 16 u,              Onder begeleiding van een IVN-gids wordt een wandeling door het Bultpark gemaakt gericht met speciaal aandacht voor wat je met bomen en struiken kunt doen.

Algemene informatie

zondag 5 september 2021 - 13:00 tot 16:00