40 jarig IVN-Lelystad schenkt 40 km wandelroute aan 50 jarig Lelystad

Lelystad is een verrassende wandelroute rijker. Ruim 40 km is de wandelroute die het 40 jarige IVN-Lelystad heeft geschonken aan het 50 jarige Lelystad. Een geschenk van de ene jubilaris aan de andere jubilaris.

wethouder Elly van Wageningen opent het ommetje Rondom Lelystad
De opening werd verricht door wethouder Elly van Wageningen op zaterdag 21 oktober 2017 om 13:30 bij Tom’s Creek , een van de vele horecagelegenheden langs dit ommetje. 
Zij was blij met dit cadeau en prees alle vrijwilligers van IVN-Lelystad die zich al vele jaren inzetten voor de natuur. Zij laten kinderen en hun ouders de natuur beleven dicht bij huis, gecombineerd met een stukje educatie vanuit verwondering waardoor er meer oog en waardering ontstaat voor alle leven om ons heen. 
De wethouder verraste IVN-Lelystad met een check van €250 als blijk van waardering en ondersteuning van haar activiteiten voor de stad.

 

Het Ommetje rondom Lelystad, inmiddels het achtste ommetje van IVN-Lelystad,  is een verassende wandeling die alle natuurgebieden rondom Lelystad met elkaar verbindt. De wandelroute kan op diverse plaatsen worden gestart en is in delen te wandelen. Om de 3 tot 10 km bevindt zich een horeca gelegenheid, met parkeerplaats en in een aantal gevallen een bushalte. De route loopt vanaf de Batavia langs de kust, vervolgens door het Zuigerplasbos en Belevenissenbos, Jagersbos, het Overijsselse Hout en Gelderse Hout naar het Natuurpark Lelystad. Hier vandaan gaat de route via de ecozone langs de Lage Vaart naar de Slenk in het Hollandse Hout, naar Oostvaardersveld en Oostvaardersplassen, vervolgens via Hollandse Hout, Bovenwater,Lelystad Haven en langs de kust terug naar de Batavia.