Leidse regio
Overig
vrijdag30apr2021

Oeverplanten project

15 mei 2021 start voor het vierde jaar het Citizen Science project Oeverplanten in de onderzoeksgebied Den Haag, Gouda, Haarlem. Iemand interesse om mede-onderzoeker te worden? Bezoek dan de website. Er is ook een leuke quiz te vinden, waarmee je 24 oeverplanten leert kennen. En er is een online workshop op maandagavond uur 17 mei 2021 om 20.00 uur.

Help mee de oevervegetatie van Leiden en omgeving in kaart te brengen met het Citizen Science project OEVERPLANTEN.

In een polderlandschap en in de bebouwde kom bieden oevers vaak goede kansen voor ‘wilde natuur’ en belangrijke schuilplaatsen voor diverse planten- en diersoorten. Oeverplanten wil in kaart brengen met welke oevers het goed gaat en welke oevers van een beter beheer zouden kunnen profiteren. Het zou mooi zijn als veel mensen daarbij zouden willen bijdragen door oeverplanten te bekijken en door te geven.
Voor het vierde jaar, vanaf 15 mei en tot 15 september 2021, kan iedereen die het leuk vindt opnieuw ‘oeverexpert’ worden. Zo draag je bij aan onderzoek en ervaar je de sloten en oevers op andere manier.  ‘Oeverchecken’ is nog leuker dit jaar met de gloednieuwe app.
Zoek oevers in jouw buurt of neem je fiets en ga op ontdekking, bijvoorbeeld langs de beleefroutes in de regio. Het onderzoeksgebied ligt tussen Den Haag, Gouda en Haarlem.

Je hoeft geen specialist te zijn om te helpen. Er zijn 24 indicatorplanten gekozen die je snel via foto’s, filmpjes en quizzen op onze website leert herkennen; enkele ken je zeker al.

Ga zelfstandig aan de gang met de handleiding en informatie op de website www.mijnoeverplanten.nl of doe op 17 mei 20u. mee met de online workshop & kennismaking.
Heb je vragen, wil je je aanmelden? Mail naar: oeverplanten@gmail.com