Leidse regio
Overig
Op
zaterdag18jun202220:30

Zomeravondwandeling in de natuur - L'dam

Op zaterdagavond 18 juni organiseert IVN Leidse regio een zomeravond wandeling in de Duijvenvoordse- en Veenzijdse polder en het Achterbos in Leidschendam.
 
De Duijvenvoordse en de Veenzijdse polder zijn veenweidegebieden waarvan de oorsprong teruggaat tot in de voorlaatste ijstijd. In dit weidegebied vinden we ook het Achterbos, plaatselijk ook wel bekend als het laarzenpad. Het bos is een heel kleine parel in de drukte van de Randstad. Tijdens deze wandeling gaan we het sprookjesachtige bos in en genieten van de zomeravond en van alles wat de natuur ons te bieden heeft.
Kom met de gids mee op deze excursie en geniet van het bos, de avond en van de verhalen over de historie van het gebied. Trek stevige waterdichte wandelschoenen aan en goede bedekkende kleding (er zullen muggen zijn in het waterrijke Achterbos). Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat:
Datum: 18 juni start 20:30 tot ongeveer 22:00/22:30 uur
Voorbereiding: waterdicht schoeisel, bedekkende kleding (i.v.m. muggen) en evt. verrekijker.
Aanmelding verplicht, er is een maximum aantal deelnemers.
Aanmelden op: ivnleiden@hotmail.com

Startpunt: ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad (fietspad) in Leidschendam (bereikbaar via Tuinenlaan in Leidschendam, en dan het tunneltje onder het spoor door wandelen).  Parkeren kunt u bij begraafplaats Noorthey in Leidschendam. Loop vanaf de parkeerplaats met de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vind u de ingang aan uw linkerhand.

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 18 juni 2022 - 20:30
Locatie: 
Achterbos Leidschendam
Nederland
Google Maps image