Leidse regio
Overig
Op
donderdag04aug202219:30

Zomeravondwandeling in de dynamische Duinen - Wassenaar - IS VOL

Helaas voor u is deze wandeling VOL

De Natuur in de Duinen is nooit af.
Excursie in de Meijendelse Duinen op 4 augustus 2022
De werkgroep “Natuur in Dynamiek”  organiseert op 4 augustus 2022 om 19.30 uur een zomeravondwandeling in de duinen bij Meijendel. We vertrekken bij het bezoekerscentrum de Tapuit en zijn rond 21.30 uur weer terug.
We maken een wandeling door de Hollandse Duinen met iedereen die al graag in de duinen wandelt, en die meer wil weten over de veerkracht van de natuur. Er is daar zoveel over te vertellen en te zien. Maar ook als je kennis wil maken met de duinen, omdat je er niet of weinig komt, is dit een unieke kans: een excursie waardoor je anders gaat kijken naar de rijkdom in de natuur.
Onze werkgroep Natuur in Dynamiek wil je graag meenemen in ons enthousiasme over de natuur, vol verwondering en bewondering. Maar we zijn ook realistisch over de achteruitgang van de natuur door het handelen van de mens. De werkgroep, die zich o.a. met klimaat, veerkracht van de natuur, invloed van de mens op de natuur, etc. bezighoudt, wil graag de vele facetten van de natuur laten zien. Hoe gaan de duinen zelf, en alle flora en fauna, om met de veranderingen die plaatsvinden in de natuur in de duinen. Zien we al die veranderingen? Wat is qua ontwikkeling positief en negatief?
Als je graag meegaat, willen we je vragen om je aan te melden, en dat kan tot 31 juli op het e-mailadres van de werkgroep:
werkgroepklimaat.ivnleidseregio@gmail.com
Er kan slechts een gelimiteerd aantal mensen mee (ca 25). Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling. In verband met de groepsverdeling over de aanwezige natuurgidsen verzoeken wij je om 10 minuten eerder aanwezig te zijn.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Routebeschrijving:
De Tapuit is het bezoekerscentrum van Drinkwaterbedrijf Dunea. Het ligt naast de Pannenkoekenboerderij: Meijendelseweg 40;  2243 GN Wassenaar
Auto: bij de stoplichten op de Groot Haesebroekseweg (ter hoogte van restaurant de Kievit) afslaan naar de Wilhelminalaan, alsmaar rechtdoor, de Meijendelseweg op. Bij de rotonde links af, bij de slagboom, indien deze dicht zou zijn, op de knop drukken. De weg helemaal afrijden. Je kan gratis parkeren op de parkeerterreinen bij de boerderij.
Fiets: dat kan ook prima, zelfde route, maar je hoeft niet door de slagboom: parallel loopt een fietspad. Fietsenrekken bij de boerderij.

 

Algemene informatie

donderdag 4 augustus 2022 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Tapuit
Meijendelseweg 40
2243GN Wassenaar
Nederland
Google Maps image