Leidse regio
Overig
Vanaf
zondag21feb202110:00

Winterwandeling door de Houtkamp in Leiderdorp

Sneeuwstorm, klimaatverandering of niet, de winterwandeling in park De Houtkamp gaat door! Het is natuurlijk op dit moment nog ongewis wat er half februari te vinden is in de wakkere dan wel (nog) slapende natuur.

Gezien de situatie is de jaarlijkse wandeling onder begeleiding van IVN-natuurgidsen van de Werkgroep Leiderdorp niet mogelijk. Nu worden in het park informatiebordjes neergezet. Op enkele bordjes na worden ze langs verharde paden gezet. Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen (als de sneeuw weg is).

•    Zaterdag 13 en zondag 14 februari tussen 10:00 en 16:00 uur.
•    Zaterdag 20 en zondag 21 februari tussen 10:00 en 16:00 uur.

De winterwandeling staat ook aangegeven in de IVN routes-app. De app en de wandeling kunnen vooraf thuis al worden gedownload op je smartphone www.ivn.nl/ivn-routes. Zo kun je op elk gewenst moment van het park en de natuur genieten.

De bordjes staan er tussen 10:00 en 16:00 uur zodat niet iedereen op hetzelfde moment hoeft te beginnen met de wandeling. Er is ook geen vaste route aangegeven, struin rustig in eigen tempo over de paadjes door het park. Wel is er een kaartje van het park (zie documenten) waarop de punten staan aangegeven, de app geeft aan waar een informatiebordje staat, of laat je spontaan verrassen waar iets te zien valt.

Zie ook het Informatiedocument met een kaart van het park, en het
tekstboekje (herziene versie 19/2) met daarin (bijna) alle beschreven waar te nemen natuurfenomenen.

Iedereen wordt met nadruk gevraagd zich aan de geldende maatregelen tegen het coronavirus te houden. Geef elkaar de ruimte! Is het te druk? Kom dan op een ander moment terug!

Algemene informatie

zondag 21 februari 2021 - 10:00 tot 16:00