Leidse regio
Overig
Op
zaterdag14mei202221:00

Wandeling van schemer naar duister, Berkheide en Ganzenhoek, Wassenaar

Lentewandeling van schemer naar duisternis bij volle maan op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei  van 21.00 – 23.00 uur: op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners .
Een avondlentewandeling met bijna volle maan door de duinen en langs het strand.
Meenemen: goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.

We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Weinig praten, veel beleven. De nachtegaal zingt volop in het duin. Staand of zittend in het zand worden we getrakteerd  op een speciaal concert van vele nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad.

Aanmelden via e-mail: want.ivnleiden@gmail.com
Plaats: Wassenaar. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag, postcode 2242 PJ

Georganiseerd door: IVN Leidse regio, Werkgroep Actieve Natuur Tochten.

 

Algemene informatie

zaterdag 14 mei 2022 - 21:00 tot 23:00
Locatie: 
Parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26) 2242PJ Wassenaar
Nederland
Google Maps image