Leidse regio
Overig
Op
maandag05jul202120:00

Vroege zomerwandeling door de Houtkamp in Leiderdorp t/m 5 juli

Shot wandeling HoutkampDeze wandeling kan op een zelf gekozen tijdstip worden gelopen aan de hand van de gedownloade route. Tot de datum die vermeld staat (maar ook langer, via de app).

Het zonnige weer na het natte voorjaar nodigt uit om te genieten van het centrale park van Leiderdorp ‘De Houtkamp’. Door de regen en de hogere temperaturen is de natuur in het park uit zijn voegen gesprongen. Met de digitale wandelroute leiden we je graag langs bezienswaardige plekken in het park om even stil te staan en de planten en dieren waar te nemen.
Gezien de situatie is een  wandeling onder begeleiding van IVN-natuurgidsen nog niet mogelijk. Ook zal er dit keer geen weekend zijn waarin er informatiebordjes worden geplaatst. Gelukkig leven we in digitale tijden. Met de IVN Routes App kan je tijdens een leuk ommetje wel de natuur en de verschillende landschappen in de Houtkamp beleven. Er is een nieuwe route gemaakt. Deze neemt je mee door het park met leuke, interessante weetjes over de planten, dieren, het park zelf en het landschap in de overgang van lente naar zomer. De IVN Routes app is gratis te downloaden voor Android en iPhone. De app en de wandeling kunnen vooraf thuis al worden gedownload op je smartphone [zie ook www.ivn.nl/ivn-routes]. Zo kun je op elk gewenst moment van het park en de natuur genieten. De wandeling staat vanaf zaterdag 5 juni gereed in de app en op de site.
De meeste observatiepunten zijn langs verharde paden Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen. De Heemtuin en de Waterschapsheuvel zijn niet opgenomen in de wandeling. Deze zijn inmiddels wel weer te bezoeken. Denk aan de openingstijden.
Meer informatie over werkgroep Leiderdorp >>>>
Houd tijdens de wandeling de coronamaatregelen in acht.

Algemene informatie

maandag 5 juli 2021 - 20:00