Leidse regio
Overig
Op
zondag27mei201821:15

Voorjaarswandeling van schemer naar duister met volle maan - IS VOL

Deze excursie IS VOL !!

Voorjaarswandeling van schemer naar duisternis: op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden en de andere duinbewoners.

Een avondlentewandeling met volle maan door de duinen en langs het strand.
Meenemen: goede conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand.

We hopen op helder weer zodat we lang kunnen genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren en maan. Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Bij helder weer zijn zowel de hoogovens van IJmuiden als de Maasvlakte te zien.

Weinig praten, veel beleven. De nachtegaal zingt volop in het duin. Staand of zittend in het zand worden we getrakteerd  op een speciaal concert van vele nachtegalen. Waarschijnlijk geven ook de rugstreeppadden een uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Krijgen zij daarbij concurrentie van de boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij en horen we ze via de batdetector. Misschien kruist een ree of vos ons pad.
Als het helder weer is, kijken we met de sterrenkijker naar de maan!

We vinden het handig als je je vooraf opgeeft.
Inlichtingen en opgave: per e-mail

Verzamelen: parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar).
 

 

Algemene informatie

zondag 27 mei 2018 - 21:15 tot 23:15
Locatie: 
Parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26)
Wassenaarseslag
2242PJ Wassenaar
Nederland
Google Maps image