Leidse regio
Overig
Op
vrijdag13apr201820:00

Voorjaarswandeling van schemer naar duister met nieuwe maan

Voorjaarswandeling van schemer naar duisternis met nieuwe maan: op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden en de andere duinbewoners.

Een avond-lentewandeling met nieuwe maan door de duinen en langs het strand.
Meenemen: goede conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand.

We hopen op helder weer zodat we lang kunnen genieten van het laatste licht van de zon en daarna van het licht van de sterren en maan. Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Bij helder weer zijn zowel de hoogovens van IJmuiden als de Maasvlakte te zien.

Weinig praten, veel beleven. De nachtegaal zingt volop in het duin. Staand of zittend in het zand worden we getrakteerd  op een speciaal concert van vele nachtegalen. Waarschijnlijk geven ook de rugstreeppadden een uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Krijgen zij daarbij concurrentie van de boomkikkers?

Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij en horen we ze via de batdetector. Misschien kruist een ree of vos ons pad.
Als het helder weer is, kijken we met de sterrenkijker naar de maan!

We vinden het handig als je je vooraf opgeeft.
Inlichtingen: per e-mail

Verzamelen: parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26, Wassenaar).
 

 

Algemene informatie

vrijdag 13 april 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Parkeerterrein tegenover hotel Duinoord (Wassenaarseslag 26) 2242PJ Wassenaar
Nederland
Google Maps image