Leidse regio
Overig
Op
zondag03apr202214:00

Voorjaarswandeling bij Huys te Warmont

Op zondag 3 april om 14.00 uur geven de gidsen van IVN Leiden de eerste excursie van dit jaar in het landgoedbos van Huys te Warmont. De gevolgen van de storm van 18 februari  zijn nog duidelijk zichtbaar.  Van het oude bomenbestand (tot wel 180 jaar oud) zijn er velen die het niet hebben overleefd.  Maar inmiddels is het alweer volop voorjaar. Op de bosbodem  ontwikkeld zich weer de kruidenlaag met bol- en knolgewassen.
De stinzeplanten zoals het lenteklokje en de voorjaarshelmbloem staan fraai in bloei. Van alle kanten hoor en zie je vogels; kent u de vinkenslag en hebt u de boomklever al gehoord? Hoog in de bomen zijn de reigers actief, met een beetje geluk zit er ook een lepelaar tussen. Allemaal zijn ze druk met verdedigen van territoria, vrouwtjes versieren of nesten bouwen. De gidsen nodigen u uit om met hen mee te wandelen om samen van dit alles te genieten.
Aanmelden verplicht: wandeling.HtW@hotmail.com 
Geef op met hoeveel mensen u komt en komt u bij nader inzien niet, meldt u  dan weer even af.

Start: ingang Herenweg 139, Warmond. Parkeren (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor verdere informatie over Huys te Warmont >>>>
 

 

Algemene informatie

zondag 3 april 2022 - 14:00
Locatie: 
herenweg 139
2361EP Warmond
Nederland
Google Maps image