Leidse regio
Vogels
Op
zondag22mei202213:00

Vogels en Muziek! Voorschoten - Start 13 uur

Op zondagmiddag 22 mei organiseert Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten in samenwerking met IVN Leidse regio Natuureducatie een vogelwandeling met aansluitend een uniek concert. Het programma wordt twee maal uitgevoerd.

De middag start bij het Kruispunt (Schoolstraat 2, 2252BH Voorschoten) met een wandeling onder leiding van gidsen van het IVN Leidse regio in het nabijgelegen Berkhoutpark. ‘We willen mensen enthousiast maken, verwonderen en betrekken bij de natuur en die de gevarieerdheid van de vogelzang laat horen’. De gidsen van IVN Leidse regio nemen je graag mee op ontdekkingstocht. ‘Als je een verrekijker hebt, neem die dan mee. Dan kun je de details, kleuren en tekening van de veren goed zien’.
Na de wandeling volgt het concert van Sinfonietta dat helemaal gewijd is aan vogels. Annemarie laat in een melodische hobosolo van Respighi horen hoe de duif neuriënde en koerende geluiden maakt. ‘Ik associeer een duif met vrede’, legt ze uit. ‘De melodie straalt iets lichts uit en een vredige rust. Het koeren van de duif kent een karakteristiek ritme: gewone noot, lange noot, korte noot en dat kan je terug horen in de muziek’.
Daniëlle laat in haar fluitsolo van Vivaldi een serie tingelende variaties van de putter horen. ‘De putter maakt een heel markant geluid, waarbij je steeds twee tonen afwisselend hoort’, vertelt ze. ‘Het gezang van de putter is uitbundige en energiek’.
Luister ook naar de zwaan, de koekoek, de kip en de ekster en zweef mee met de reuzenalbatros, die de melodieën oppikt van de landen waar hij overheen vliegt.

Let op: Uitsluitend voor mensen die moeilijk een uur kunnen wandelen, is er een lezing over vogels in de kerk om 14.30 uur. Graag deze deelname apart vermelden.

Tijdschema:
Eerste wandeling om 13 uur, koffie/thee/limo om 14 uur, 1e concert om 14:30 uur.
Tweede wandeling start om 14:30 uur, koffie/thee/limo om 15:30 uur, 2e concert om 16:00 uur.
De duur van het programma, vanaf wandeling t/m concert is ca. 2,5 uur.

U kunt hiervoor kaarten bestellen via
sinfoniettavoorschoten@gmail.com. De kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 per stuk. Het lijkt handig als het gekozen aanvangstijdstip erbij gezet wordt, waarschijnlijk is dat achteraf wel te wijzigen.
Kaarten kunnen ook zondag de 22e in de Kruispuntkerk gekocht worden voor € 15,00 p.p., voor kinderen is het € 5.
Ook kunt u informatie vinden op de site van Sinfonietta, daar staan ook de muziekstukken genoemd die gespeeld zullen worden: www.sinfoniettavoorschoten.nl

Algemene informatie

zondag 22 mei 2022 - 13:00 tot 15:30
Locatie: 
Kruispuntkerk
Schoolstraat 2
2251BH Voorschoten
Nederland
Google Maps image