Leidse regio
Kind & Natuur
Op
zondag23feb202014:00

Uilenballen uitpluizen voor kinderen, in Cronesteyn

Zondag 23 februari is om 14.00 uur in theehuis De Tuin van de Smid de kinderactiviteit Uilenballen pluizen. Het theehuis ligt midden in polderpark Cronesteyn, aan het Polderpad. Deelname kan alleen na aanmelden via: info@polderparkcronesteyn.nl uiterlijk 20 februari. Er is een maximum aantal deelnemers. Graag om twee uur aanwezig; het duurt tot ongeveer 15.30 uur. De kosten zijn: € 0,50 per deelnemer. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar met hun begeleider(s).
Uilen eten hun prooien met huid en haar op, maar niet alles wordt in de maag verteerd. De botjes, haren en veren worden weer uitgebraakt in uilenballen. Deze middag gaan de kinderen samen met de gidsen onderzoeken welke prooien de uilen hebben gegeten. Want aan de hand van de botjes en andere prooiresten is te ontdekken om welke beestjes het gaat. Vergrootglazen, zoekkaarten en andere hulpmiddelen zijn voldoende aanwezig.
Voor meer informatie, o.a. over de route: www.polderparkcronesteyn.nl tevens kan je je daar opgeven (uiterlijk 20 februari)!

 

Algemene informatie

zondag 23 februari 2020 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Bij de Tuin van de Smid 2322LB
Nederland
Google Maps image