Leidse regio
Paddenstoelen
Op
zondag08nov202014:00

Paddestoelenontdektocht in park de Houtkamp - L'dorp

Het IVN Leidse regio organiseerde in samenwerking met Milieu en Educatief Centrum (MEC) iedere herfst een paddenstoelenexcursie met natuurgidsen. In deze coronatijd is dat niet verantwoord. Wel is er een paddenstoelenontdektocht gemaakt langs de plekken waar woensdagmiddag 4 november en zondagmiddag 8 november bijna zeker paddenstoelen (= zwammen) in allerlei vormen te vinden zijn. Deze ontdektocht gaat door het park de Houtkamp in Leiderdorp.

Op woensdag- en zondagmiddag zal er van 14 tot 16 uur een IVN-natuurgids te vinden zijn in de buurt van de ingang van de kinderboerderij in de Houtkamp om op gepaste afstand informatie te kunnen geven. Op diverse plekken zullen bordjes staan met leuke informatie.

Fraai gekleurde zwamzoekbladen, een determineersleutel, speciaal gemaakt voor deze regio, en een plattegrond worden na een verzoek per mail bij mec@leiderdorp.nl toegestuurd per e-mail. Dat gebeurt uiterlijk de ochtend van 4 november dan wel 8 november. Geef bij uw aanmelding even aan of u de ontdektocht op woensdag en/of zondag wil volgen. Paddenstoelen komen en gaan snel. Voor de woensdag zal waarschijnlijk een andere plattegrond dan voor zondag nodig zijn.

Deelnemers leggen de ontdektocht af op eigen gelegenheid en starten waar en hoe laat ze zelf willen. De planning is dat bij speciale/opvallende paddenstoelen horende informatiebordjes van 13 tot 16 uur in het park geplaatst staan.

Iedereen wordt met nadruk gevraagd zich aan de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus te houden. Geef elkaar de ruimte!

Algemene informatie

zondag 8 november 2020 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
MEC Leiderdorp
van Diepeningenlaan 110 E
Leiderdorp
Nederland
Google Maps image