Leidse regio
Paddenstoelen
Op
zondag25okt202013:00

Paddestoelen-ontdektocht in polderpark Cronesteyn

In plaats van de jaarlijkse IVN-paddenstoelewandeling met natuurgidsen is er een Paddestoelen-ontdektocht gemaakt langs de plekken waar in het weekend van 24 en 25 oktober (en later?) bijna zeker zwammen in allerlei vormen te vinden zijn. De tocht gaat over het erf van de Tuin van de smid, langs het Polderpad en door het Reigersbos en is zelfstandig te lopen!
Deelnemers kunnen de fraaie gekleurde zwam-zoekbladen thuis downloaden samen met de plattegrond. Ook is er een determineersleutel bijgevoegd, die speciaal gemaakt is voor deze regio. Een geprinte versie is te koop bij de Tuin van de smid voor € 2.

Op zaterdag en zondag zal er van 13 tot 16 uur een IVN-natuurgids te vinden zijn langs de route om op gepaste afstand informatie te kunnen geven. Op diverse plekken zullen bordjes staan met leuke informatie.

Startpunt is de Tuin van de smid. Het theehuis is dicht, maar het erf is open. Je kunt daar ook langs wandelen voor consumpties en die buiten het hek nuttigen. Zie voor locatie en parkeergelegenheid buiten het park! www.detuinvandesmid.nl

De zwamzoekbladen zijn hier te vinden:
Zwam-zoekbladen+uitleg >>>>
Indeling en sleutel voor paddenstoelen in groepen >>>>
of op www.polderparkcronesteyn.nl

Iedereen wordt gevraagd zich aan de maatregelen tegen het Coronavirus te houden. Geef elkaar de ruimte.

 

 

Algemene informatie

zondag 25 oktober 2020 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
Bij de Tuin van de Smid 2322LB
Nederland
Google Maps image