Leidse regio
Paddenstoelen
Op
zondag31okt202114:00

Paddenstoelenexcursie en paddenstoelenroute in park De Houtkamp L'dorp

Er zijn 2 activiteiten in de Houtkamp:

1) Op zondag 31 oktober van 14:00 tot ongeveer 15:30  staat de jaarlijkse paddenstoelenexcursie van het IVN op het programma in park de Houtkamp in Leiderdorp. Elk jaar is het weer een verrassing welke soorten zich laten zien op dood hout, op bosgrond, rond bomen en in het gras.
Er viel heel wat regen de laatste weken en dat is heerlijk voor paddenstoelen. Zijn er heel weinig paddenstoelen, dan is het altijd nog een mooie herfstwandeling. De excursie is voor beginnende en iets meer gevorderde paddenstoelenkijkers van alle leeftijden, er worden aparte groepen gevormd.
De excursie wordt georganiseerd door natuurgidsen van IVN Leidse regio.

IVN wil bij de excursie het aantal deelnemers per groep beperkt houden en daarom is vooraf aanmelden, met opgave van met hoeveel mensen u wilt komen, verplicht. Dit kan via e-mailadres antonius.gordijn@gmail.com. U ontvangt een bevestiging en de ontmoetingsplaats in het park.

2) Tevens zullen IVN-gidsen deze zondag vanaf 11 tot 17 uur infobordjes over paddenstoelen in het park plaatsen. De routekaart waar u deze bordjes kunt vinden: >>>>
U kunt die route beginnen waar en wanneer u wilt en hem zelfstandig in uw eigen tempo lopen. Om deze bordjes-route te volgen hoeft u zich NIET aan te melden, neem de routekaart mee op telefoon of print hem thuis uit.

Kijk voor leuke tips en weetjes over paddenstoelen alvast op https://www.ivn.nl/2uurnatuur-challenge

Op de foto bovenaan: Asgrauwe Koraalzwam

 

Algemene informatie

zondag 31 oktober 2021 - 14:00 tot 15:30