Leidse regio
(Zoog)dieren
Op
vrijdag14okt202217:00

Op zoek naar burlende damherten

Op zoek en luisteren naar de burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen op vrijdag 14 oktober van 17.00 tot 19.00 uur.

Kom mee en beleef de oergeluiden van het duin.
Het is de tijd van de jaarlijkse bronst van de damherten. De mannetjes laten zich van hun beste kant zien en horen. Alles is er op gericht de vrouwtjes te behagen en de andere mannetjes af te bluffen. De sterkste heeft de meeste mogelijkheid om te paren en zo voor nageslacht te zorgen. Damherten herken je aan hun zwarte staartje, de mannetjes hebben nu een gewei dat met het ouder worden steeds groter wordt. Ieder jaar valt het gewei af en vervolgens groeit weer een groter nieuw. Zijn ze anders ook al overal te zien, nu zijn ze nog gemakkelijker te bekijken – en beluisteren.

Naast de damherten hopen we ook andere duinbewoners te zien en te horen, misschien zien we hun sporen in het land of zien we ze vliegen. Wat voor bloem of paddenstoel is dat?
Denk aan passende schoenen en kleding, iets te drinken en, als u er een heeft, een verrekijker.

Aanmelden is noodzakelijk bij: want.ivnleiden@gmail.com of bij Sonja Meijer, tel 06-37005024, het aantal deelnemers is beperkt.

Verzamelen bij Ingang De Zilk, Joppeweg 1 (pal naast de afslag van de N-206 bij De Zilk), 2191 AW De Zilk.
Kosten: toegangskaartje en – indien van toepassing - een parkeerkaartje
Organisatie: IVN Leidse regio, Werkgroep Actieve NatuurTochten

 

Algemene informatie

vrijdag 14 oktober 2022 - 17:00 tot 19:00
Locatie: 
Ingang AWD
Joppeweg 1
De Zilk
Nederland
Google Maps image