Leidse regio
Overig
Op
zaterdag05okt201910:30

Nazomerwandeling op de Strengen, Leiden

IVN Excursie op zaterdagochtend 5 oktober 2019 van 10.30-12.00 uur.
Op zaterdag 5 oktober organiseren we een nazomer (dan wel beginnende herfst) wandeling op de Strengen, het schiereiland ten noorden van de Merenwijk. In de volksmond ook wel bekend als het ‘Hazeneiland’. We gaan met elkaar op pad en bekijken hoe het eiland erbij ligt.
Hoe groen is het eiland nog? Of is het al bruin en heeft de herfst zijn intrede gedaan? Zien we tekenen van de droogte van afgelopen jaar of is het op het eiland juist nat met al dat water eromheen? Zijn er al paddenstoelen of noten? En vliegen er nog vlinders zoals deze mooie Dagpauwoog? En hoe is het met de vogels; zijn er al wintergasten?! Neem je verrekijker mee!
De excursie start om 10.30 uur op de brug naar het eiland (Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen, zie kaartje) en eindigt zo rond 12.00 uur.
Een IVN excursie gaat altijd door, tenzij er dreigend onweer is. Mocht je toch twijfelen op de dag van de excursie zelf, bel dan met één van de gidsen. Bij nat weer en/of bij veel wind is warme, (goede regen-) kleding aan te bevelen, evt. met laarzen. Bij droog weer zijn wandelschoenen ook prima.

Aanmelden kan bij Herman Breepoel, vóór 3 oktober. Maximaal 18 deelnemers. Per email op IVNStrengen@gmail.com of via 06-57030830.
Tot ziens op de Strengen!
Herman Breepoel, Esther Nix en Caroline Grimbergen.

Het is bij het bruggetje een stukje rechts van de punaise, u kunt ook in het aller-onderste kaartje klikken om een beter kaartje in Google Maps te krijgen.
Strengen

Algemene informatie

zaterdag 5 oktober 2019 - 10:30 tot 12:00
Locatie: 
de brug naar het eiland Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen Leiden
Nederland
Google Maps image