Leidse regio
Overig
Op
zondag22mrt202010:00

Lentekriebels op de Strengen! - Leiden - GAAT NIET DOOR

Deze excursie gaat helaas niet door vanwege het besmettingsgevaar met het corona virus.

Op zondag 22 maart organiseren we een lentewandeling op de Strengen (het eiland ten noorden van de Merenwijk). De astronomische lente begint in Nederland en België op vrijdag 20 maart, als de dag en de nacht even lang zijn. Dit is op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en de lente eindigt (meestal) op 21 juni. De komende decennia (tot het jaar 2048) begint de lente altijd op 20 maart.

Tijdens de lente worden de dagen steeds langer, tot de zomerzonnewende, zo rond 21 juni. De zon gaat dan door het lentepunt. Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat. Bron: www.beleven.org

Tijdens de excursie gaan we op zoek naar de lente in de natuur, wat zien we zoal? Misschien ligt er nog sneeuw… Maar het kan ook zo maar een zonnige dag met veel vogelgeluiden zijn. Dan zorgt de zon en warmte tevens voor nieuwe uitlopers van planten. De boomknoppen lopen dan ook uit.

De excursie start zondagochtend om 10 uur op de brug naar het eiland (Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen, zie kaartje), en eindigt zo rond 11.30 uur. Als je een verrekijker hebt, neem die dan absoluut mee. Vogels horen is leuk, maar zien is nog beter. De eerste trekvogels zullen terug zijn!

Een IVN excursie gaat altijd door, tenzij er dreigend onweer is. Mocht je toch twijfelen op de ochtend van de excursie zelf, bel dan met één van de gidsen. Bij nat weer en/of bij veel wind is warme (goede regen) kleding aan te bevelen, evt. met laarzen. Bij droog weer zijn wandelschoenen ook prima.

Laat je even weten of je komt en met hoeveel personen; liefst vóór 15 maart a.s. per mail naar ivnstrengen@gmail.com

Tot ziens op de Strengen.
Caroline Grimbergen tel 06-47494877
Esther Nix
Herman Breepoel tel 06-57030830

strengen

Algemene informatie

zondag 22 maart 2020 - 10:00 tot 11:30
Locatie: 
de brug naar het eiland Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen Leiden
Nederland
Google Maps image