Leidse regio
Overig
Op
zondag17feb201910:00

Knoppenexcursie op de Strengen, Leiden

Op zondag 17 februari organiseren we een winterwandeling op de Strengen, het schiereiland ten noorden van de Merenwijk. In de volksmond ook wel bekend als het ‘Hazeneiland’. We gaan met elkaar op pad om te zien hoe ver de natuur is: is zij nog diep in winterslaap of zien we al prille beginnetjes van de lente? Welke knoppen herkennen we en komen er al planten op? Daarnaast kijken we ook altijd naar de vogels: zijn er al gasten terug en wellicht op weg naar hun broedgebied? Neem je verrekijker mee!

De excursie start om 10 uur op de brug naar het eiland (Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen, zie kaartje) en eindigt zo rond 11.30 uur.
Een IVN excursie gaat altijd door, tenzij er dreigend onweer is. Mocht je toch twijfelen op de ochtend van de excursie zelf, bel dan met het 06-nummer hieronder. Bij nat weer en/of bij veel wind is warme, (goede regen-) kleding aan te bevelen, evt. met laarzen. Bij droog weer zijn wandelschoenen ook prima.
Aanmelden kan bij Herman Breepoel, liefst voor 14 februari. Maximaal 16 deelnemers. Per email op hermanbreepoel@kpnmail.nl of via 06-57030830.

Algemene informatie

zondag 17 februari 2019 - 10:00 tot 11:30
Locatie: 
de brug naar het eiland Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen Leiden
Nederland
Google Maps image