Leidse regio
(Moes)tuinen
Vanaf
donderdag22mrt201819:30

IVN-cursus moestuinieren voor beginners - op donderdagavonden - IS VOL

Helaas voor u is deze cursus vol.

Wil jij dit voorjaar aan de slag met een moestuin in je tuin of op je balkon? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners in Leiden In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN Natuureducatie worden er op verschillende plekken in het land cursussen gegeven. Met deze campagne wil IVN mensen stimuleren om naar buiten te gaan om zo de natuur dichtbij huis te beleven.

Je wilt graag aan de slag met een eigen moestuin, maar je weet niet hoe te beginnen. Klinkt bekend? De cursus Moestuinieren biedt handvatten voor het starten van je moestuin. IVN-afdeling regio Leidengeeft deze cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van jouw moestuin een succes kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.
Deze beginnerscursus bestaat uit drie donderdagavonden (19.30-21.30 uur) 22 maart, 12 april en 26 april. Er is een paralelle cursus op zaterdagmiddagen, kijk hier >>>>

Kosten  € 25,- per persoon inclusief lesboek en koffie/thee. Contant of per pin te betalen bij de eerste les.
Opgeven voor 15 maart via ivnleiden@hotmail.com o.v.v. moestuinieren+ uw voorkeursdag (do of za) + naam en telefoonnummer. U krijgt een bevestiging/reactie per mail.
Voor meer informatie kunt u ook mailen naar bovenstaand mailadres.
Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij! (min.10; max.18 per cursus)

Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het boek ‘Stap voor stap moestuinieren’ dat tijdens de cursus gebruikt wordt, ook voor thuisstudie via de IVN-webwinkel bestellen.

Haal meer uit je moestuin met IVN
IVN’ers helpen mensen met moestuinieren door het geven van cursussen maar ook door praktische tips aan te reiken via de website. Je vindt hier onder andere een Moestuinkalender waarin je precies kunt zien wanneer je moet zaaien, verpotten en oogsten. Wil je weten hoe je meer uit je moestuin kunt halen? Ga naar www.ivn.nl/moestuintje

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Locatie van de cursus: Tuinvereniging Ons Buiten, Joop Vervoornpad 16, 2316 EP Leiden.
Het wordt gehouden in de kantine van Ons Buiten, die bevindt zich vlak na de ingang, op het kaartje ongeveer bij de laatste letter n (van Ons Buiten).

 

Algemene informatie

donderdag 22 maart 2018 - 19:30 tot donderdag 26 april 2018 - 19:30
Locatie: 
Kantine van Tuinvereniging Ons Buiten
Joop Vervoornpad 16
2316EP Leiden
Nederland
Google Maps image