Leidse regio
Overig
Op
donderdag20jun201920:30

Genieten van een zomeravond op de Strengen, Leiden - IS VOL

Deze excursie is vol, helaas voor u....

IVN Excursie op donderdag 20 juni 2019 van 20.30-22.00 uur.
Op donderdag 20 juni organiseren we een midzomeravond-wandeling op de Strengen, het schiereiland ten noorden van de Merenwijk. In de volksmond ook wel bekend als het ‘Hazeneiland’. We gaan met elkaar op pad om de natuur op haar mooist te zien.
Eind juni is de natuur prachtig: de bomen en planten staan in heldere groentinten. De vogels hebben het druk met de jongen en hebben een extra lange dag.

Welke planten herkennen we? Welke staan in bloei? Daarnaast kijken (en luisteren) we natuurlijk naar de vogels: welke zangers horen en zien we? Neem je verrekijker mee!
De excursie start om 20.30 uur op de brug naar het eiland (Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen, zie kaartje) en eindigt zo rond 22.00 uur.
Een IVN excursie gaat altijd door, tenzij er dreigend onweer is. Mocht je toch twijfelen op de dag van de excursie zelf, bel dan met één van de gidsen. Bij nat weer en/of bij veel wind is warme, (goede regen-) kleding aan te bevelen, evt. met laarzen. Bij droog weer zijn wandelschoenen ook prima.

Aanmelden kan bij Herman Breepoel, voor 15 juni. Maximaal 18 deelnemers. Per email op IVNStrengen@gmail.com of via 06-57030830.
Tot ziens tijdens midzomer op de Strengen!
Herman Breepoel, Esther Nix en Caroline Grimbergen
Het is bij het bruggetje een stukje rechts van de punaise, u kunt ook in het aller-onderste kaartje klikken om een beter kaartje in Google Maps te krijgen.
Strengen

Algemene informatie

donderdag 20 juni 2019 - 20:30 tot 22:00
Locatie: 
de brug naar het eiland Broekdijk, ten oosten van de Broekdijkmolen Leiden
Nederland
Google Maps image