Leidse regio
Overig
Op
zondag16jun201913:30

Fiets- en wandelexcursie Boterhuispolder L'dorp

De polders van Leiderdorp.
Naast de parken hebben we in Leiderdorp onze prachtige polders, drie nota bene! De Achthovenerpolder met zijn mooie Ruigekade, de Munnikenpolder, die net is ingericht als recreatiegebied, en de Boterhuispolder, waar we nu voor het vijfde jaar negen maanden per jaar mogen wandelen, fietsen en kanoën.
Nu mogen we na een pauze van drie maanden (broedtijd!) weer in de Boterhuispolder.
Wat kunnen we verwachten? Grutto’s,  scholeksters, de zwaluwen, de kleine karekieten wellicht putters, vlinders, en veel bloeiende bermen. Bolderik, gele ganzenbloem, kaasjeskruid, margrieten, korenbloemen, honingklaver, duizendblad, cichorei, allerlei distels en de grassen. Wist u dat de grassen de basis vormen van al ons voedsel? En niet alleen van ons brood, pasta, couscous en rijst, maar ook van ons vlees! Koeien eten grassen! De variatie aan vormen, kleuren, bloeiwijzen is ongelooflijk. Onder de loep worden ze steeds mooier: nog meer kleur, glans en bijzondere vormen. Ik kan u aanraden eens stil te staan bij zo’n berm. U hebt nog even de tijd, want u kunt nog achtenhalve maand genieten van de Boterhuispolder.
Als u meer wilt weten over wat er zoal te zien is, dan nodig ik u uit om mee te komen op zondag 16 juni (om 13.30 uur verzamelen bij Brasserie Meelfabriek de Zijlstroom op de Zijldijk) met de gecombineerde fiets- en wandeltocht in de Boterhuispolder.
Neem behalve een fiets een verrekijker mee als dat kan.
Verzamelen bij de Zijlstroom, Zijldijk 28, 2362AB Leiderdorp.
 

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
De Zijlstroom
Zijldijk 28
2352AB Leiderdorp
Netherlands
Google Maps image