Leidse regio
Overig
Op
zaterdag16okt202117:00

Excursie in de Munnikkenpolder, Leiderdorp - IS VOL

Deze excursie IS VOL
De Munnikkenpolder is een vrij nieuw natuurgebied in Leiderdorp ten oosten van de A4. Informatie over de Munnikkenpolder >>>>

IVN-gidsen wandelen op zaterdag 16 oktober tussen 17.00 - 18.30 uur in de Munnikkenpolder, gaat u ook mee? De wandeling start aan het eind van de middag, zodat we de aankomst van de trekvogels kunnen meemaken. De meeste zoeken tegen zonsondergang vanuit hun foerageergebied een slaapplaats in de plas. We hopen op grutto’s, wulpen, kievieten, watersnippen, lepelaars, scholeksters, spreeuwen, eenden en nog meer soorten. Maar mogelijk nemen we eerst een kijkje in het “hondenlosloopgebied” met zijn diverse bessenstruiken en ook zal er aandacht besteed worden aan wat er nog nu bloeit. En dit alles tijdens onze wandeling van anderhalf uur. Zorg voor voldoende warme kleding en goed schoeisel. En neem vooral, als u die heeft, een kijker mee.

Aanmelden blijft belangrijk, Covid-19 is nog steeds onder ons.
Dit kan via Maddy van Holland: maddyvanholland@ziggo.nl. U ontvangt een bevestiging. We willen voorzichtig blijven en beslissen tegen de excursietijd of speciale maatregelen nodig zijn.
We verzamelen vanaf 16.45 uur in de polder onderaan de brug over de A4 in de polder. De opgang naar de brug is te bereiken via de Willem Alexanderlaan; d.i. schuin tegenover het Gemeentehuis. U kunt parkeren bij het gemeentehuis en vandaar ±10 minuten lopen of fietsen. U kunt er ook via de Boomgaardlaan komen; parkeren aan het eind en dan het pad naar het noorden volgen.

Algemene informatie

zaterdag 16 oktober 2021 - 17:00 tot 18:30
Locatie: 
Leiderdorp
Nederland
Google Maps image