Leidse regio
Overig
Op
vrijdag10jul202019:30

Excursie in de Munnikkenpolder, Leiderdorp

Eindelijk weer de Munnikkenpolder in!
De Munnikkenpolder is een nieuw natuurgebied in Leiderdorp ten oosten van de A4. Informatie over de Munnikkenpolder >>>>

IVN-gidsen gaan op vrijdag 10 juli van 19.30 tot 21.00 uur wandelen in de Munnikkenpolder, gaat u ook mee?
Er is nu veel te genieten, in de vogelplas bruist het van (jong) leven. De zorgzame klutenouders verjagen volhardend het bergeendenpaartje uit de buurt van hun vier kleintjes, kleine plevieren scharrelen actief rond en de  visdiefjes (ongeveer 30 broedende vrouwtjes) alarmeren massaal als meeuwen of andere predators komen aanvliegen.
De planten, waaronder de zwarte mosterd, staan in bloei, maar de maaimachine dreigt. 
We zijn voorzichtig en houden ons dus aan de richtlijnen van het RIVM. We houden afstand en wandelen in groepjes met maximaal 5 deelnemers per gids. Erg ongebruikelijk voor ons, maar het is belangrijk dat u zich aanmeldt. Vol=vol. Zonder aanmelding kunt u helaas niet mee.
Aanmelden kan via  maddyvanholland@ziggo.nl
U ontvangt een bevestiging.
We verzamelen vanaf 19.15 uur in de polder onderaan de brug over de A4. De opgang naar de brug is te bereiken via de Willem Alexanderlaan schuin tegenover het Gemeentehuis. Vandaar fietsen of ca 10 minuten lopen.
U kunt ook ons ook bereiken via de Boomgaardlaan; u kunt daar parkeren en dan het pad naar het noorden volgen.
Zorg voor voldoende kleding en neem vooral uw eigen kijker mee, want we kunnen onze kijkers nu niet uitlenen. Ook gebruiken we dit keer geen telescopen.

Algemene informatie

vrijdag 10 juli 2020 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Leiderdorp
Nederland
Google Maps image